Student’s Glass Award

 

Winter dining rooms and bathrooms should have a southwestern exposure, for the reason that they need the evening light, and also because the setting sun, facing them in all its splendour but with abated heat, lends a gentler warmth to that quarter in the evening. Bedrooms and libraries ought to have an eastern exposure, because their purposes require the morning light…

Vitruvius, The ten books on Architecture, Book VI, 4

De Wedstrijd Prijzenpot van 25OO€

Om de uitwisseling tussen de glasindustrie en de academische wereld te bevorderen, bekroont de Student’s Glass Award sinds 1999 eindwerken of vergelijkbare werken die :

  • hetzij de architecturale waarde van glas expliciet, op een originele of rationele manier, benadrukken ;
  • hetzij bijdragen tot een betere kennis van glas in zijn architecturale toepassingen.

De Student’s Glass Award is een initiatief van het Verbond van de Glasindustrie en is toegankelijk voor de studenten van de Belgische Universiteiten, Faculteiten en Hogescholen Burgerlijk Ingenieur, Industrieel Ingenieur, Architectuur, Interieurarchitectuur en Design.

Deelnemen Prijzenpot van 25OO€

De XVIIde editie van de Student’s Glass Award is toegankelijk voor de eindwerken of vergelijkbare werken van het academiejaar 2016-2017.

De inschrijvingsperiode van de XVIIde Student’s Glass Award wordt afgesloten op 10 September 2017. De deelname is gratis.

De jury kent in totaal 2500€ aan prijzen toe aan het of de bekroonde werk(en).

De bekendmaking en uitreiking van de prijzen zal plaats hebben ter gelegenheid van het XVIIIde Congres van de Vlakglasverwerkers.

Het reglement en het inschrijvingsformulier zijn beschikbaar hier :

XVIde Student’s Glass Award : de laureaten

De XVIde Student’s Glass Award werd op vrijdag 14 oktober 2016 toegekend ter gelegenheid van het XVIIde Congres van de Vlakglasverwerkers en uitgereikt door de Heren Olivier Douxchamps en Guy de Clippele, Voorzitter en Algemeen Directeur van het Verbond van de Glasindustrie. De ceremonie vond plaats in aanwezigheid van een zestigtal genodigden bij de scheepskabellift van Strépy-Thieu.

Van links naar rechts : De Heren Olivier Douxchamps en Simon Seynaeve, Mevrouw Elise Willems, De Heer Guy de Clippele

Simon Seynaeve, Eerste Laureaat Ex aequo

De eerste prijs ex aequo van de XVIde Student’s Glass Award wordt toegekend aan Simon Seynaeve, een jonge Industrieel Ingenieur Bouwkunde onlangs gediplomeerd aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Hasselt en van de Katholieke Universiteit Leuven, voor zijn eindwerk Design of Primary Laminated Glass Elements.

De jury waardeerde in dit eindwerk het samengaan van de stabiliteitsberekeningen met de laatste ontwikkelingen op gebied van structurele toepassingen van glas. Tevens werd in de beoordeling de theoretische kennis, samen met de ontwerpen en actuele normatieve referenties in overweging genomen. Simon Seynaeve wist zijn kijk op deze materie via een voorbeeld uit de praktijk kracht bij te zetten.

Deze eerste prijs ex aequo, geschonken voor het Verbond van de Glasindustrie, bestaat uit een cheque te waarde van 500€, een trofee uit glas ontworpen door Benoît Regniers, Opleider aan het Competentiecentrum van de glassector Cefoverre, en twee licenties van de app Vitralys®, de Belgische sectorale referentieberekeningstool voor beglazingsdikte in overeenstemming met de nieuwe norm NBN S23-002-2:2016 Glaswerk – Deel 2: Berekening van glasdikte.

Elise Willems, Eerste Laureaat Ex aequo

De eerste prijs ex aequo van de XVIde Student’s Glass Award wordt toegekend aan Elise Willems, een jonge Architect onlangs gediplomeerd aan de Faculteit Architectuur ‘‘Luca School of Arts’’ van de Katholieke Universiteit Leuven, voor haar eindwerk De wereld onder één dak.

De jury waardeerde in het bijzonder de integratie van een originele architectuur, tevens licht en elegant, midden in een stad . De grote overdekte ruimte die ze voor ogen wordt op op een speelse manier onderling verwerkt : een school, een markt en woningen met terrassen, tuinen, speelpleinen, cafés en restaurants onder een groot licht-doorlatend raamwerk. Elise Willems legt hier de nadruk op duurzaamheid en het gebruik van edele materialen zoals natuurlijk licht, glas en hout.

Deze eerste prijs ex aequo, geschonken voor het Verbond van de Glasindustrie, bestaat uit een cheque te waarde van 500€, een trofee uit glas ontworpen door Benoît Regniers, Opleider aan het Competentiecentrum van de glassector Cefoverre, en twee licenties van de app Vitralys®, de Belgische sectorale referentieberekeningstool voor beglazingsdikte in overeenstemming met de nieuwe norm NBN S23-002-2:2016 Glaswerk – Deel 2: Berekening van glasdikte.

13-cord_deknudt-mirrors_roberto-paoli_23728998453_o

Print Friendly